Op 30 januari 2021 zijn er 7 pups geboren uit de combinatie van Silke en Odi!!! Silke is een trotse mama en de 4 reutjes en 3 teefjes doen het geweldig!!!

Alle pups zijn gereserveerd!

24 januari 2021

De laatste loodjes zijn voor Silke aangebroken!!

Vandaag 54 dagen drachtig!!!

29 december 2020

 

Vandaag is er een echo gemaakt van Silke en zij is inderdaad drachtig!! Begin februari worden Silke en Odi hopelijk ouders van gezonde pups!!

1 december 2020

 

Silke en Odi hadden vandaag een date, we hopen op gezonde pups begin februari !! We duimen!!

Omstreeks eind December laten we een echo maken en weten we het zeker!

 

19 oktober 2020

Omstreeks begin februari 2021 hopen wij op een nestje van Silke, in combinatie met Ons Vrolijk Doesje Odi van Anton. 


31 maart 2020 

Alle pups van het G-nest zijn verhuisd naar hun nieuwe baasjes en hebben het allemaal prima naar hun zin.

24 januari 2020

Op 24 januari 2020 is Silke bevallen van 8 gezonde pups, drie reuen en vijf teefjes.


2019 

2 december 2019 

Op 27 november is Silke gedekt door Banjer en wij hopen rond 25 januari 2020 op een gezond nestje!

 

23 oktober 2019

Wij hopen begin 2020 weer pups te mogen krijgen van Silke. Zij heeft al kennis gemaakt met Falco Banjer van de Seven Aeren en wanneer Silke loops is gaan we voor een date!


2018

21 januari 2018 

Een week na de bevalling gaat het met moeder en puppen bijzonder goed. Silke blijkt een fantastische moeder en het geboorte-gewicht van alle vier is inmiddels verdubbeld.

14 januari 2018 

Silke is bevallen van vier puppen, twee reutjes en twee teefjes. De bevalling is voorspoedig verlopen. Achtereenvolgens waren de geboorte-gewichten 202, 194, 230 en 310 gram.


2017

21 november 2017 

Op 16 november hadden Silke en Thiago een ontmoeting en het klikte gelijk tussen de twee....hopelijk kunnen we uit deze combinatie pups verwachten medio januari 2018!! over 4 weken laten we een echo maken en weten we of Silke drachtig is.......we duimen en zien er naar uit!!!

12 november 2017 

Inmiddels hebben wij een geschikte reu gevonden en is Silke loops geworden....binnenkort reizen wij af naar Duitsland voor een date tussen Silke en C"est Thiago Glori van Wippi en wij hopen op een romantische ontmoeting!!

23 oktober 2017 We zijn op het moment op zoek naar een geschikte dekreu voor onze Silke....wij verwachten haar eerstvolgende loopsheid in december! Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.


2015

17 januari 2015 

Inmiddels zijn de pups (Epke en Ellar) alweer vier weken oud en wat groeien ze snel!


2014 

19 december 2014 

Pluk is bevallen van twee mooie gezonde reutjes. Het gaat prima met moeder en zoons en ook wij zijn weer volop aan het genieten. De pups zijn gereserveerd en mogen over acht weken naar hun nieuwe eigenaren!

17 november 2014 

Vandaag is er een echo gemaakt waaruit blijkt dat Pluk inderdaad drachtig is! Spannend...

3 november 2014 

Op 19 oktober gingen wij met Pluk naar Boris en beiden vonden de ontmoeting zeer gezellig! De geplande dekking is geslaagd en dus verwachten wij rond 21 december een nest pups. Over twee weken kunnen wij een echo laten maken, maar gezien het gedrag van Pluk hebben we er al het volste vertrouwen in!

11 augustus 2014 

Graag willen we een nestje fokken uit de combinatie Lotja la Does (Pluk) en Machtige Boris v. 't Geuzenheim (Boris). Uiteraard voldoet deze combinatie aan de laatste richtlijnen van de Vereniging van de Nederlandse Schapendoes en de Raad van Beheer. Van de vereniging hebben wij inmiddels de akkoordverklaring gekregen. We verwachten de dekking in september/oktober en hopen op een gezond nest!        


2012
22 juli 2012 

Inmiddels zijn alle pups gereserveerd en over twee weken mogen zij naar de nieuwe eigenaar.

11 juni 2012 

Vandaag zijn er vier reutjes geboren uit de combinatie Lotje la Does (Pluk) en Floris-Fabes van de Hengelsehoek. De bevalling is voorspoedig verlopen en het zijn prachtige puppen! Pluk is een hele lieve zorgzame moeder en de pups zullen vast en zeker groeien als kool! 

30 mei 2012

Over ongeveer twee weken al worden de pups geboren! Pluk heeft inmiddels een aardig dikke buik en een lange wandeling gaat nu echt niet meer. We hopen op een vlotte en voorspoedige bevalling en natuurlijk een mooi nest gezonde puppen! 

11 april 2012 

Vandaag is onze Pluk gedekt door Floris en hopelijk komt er medio juni een mooi en gezond nestje Schapendoesjes.Over vier weken kan er een echo worden gemaakt en weten we of Pluk drachtig is! 7 april 2012 Vorig jaar zijn er twee prachtige reutjes geboren uit de combinatie  Lotje la Does (Pluk) en Floris-Fabes van de Hengelsehoek. Aangezien wij graag nog een keer een nestje van Pluk willen, hebben wij besloten nogmaals Floris als dekreu te gebruiken. Als alles goed gaat, verwachten wij half juni weer een nest! 


2011
26 maart 2011 

Op vrijdag 25 maart 2011 zijn er twee reutjes geboren uit de combinatie Lotje la Does (Pluk) en Floris-Fabes van de Hengelsehoek. Deze puppen zijn gefokt met volledige goedkeuring van de vereniging van de Nederlandse Schapendoes. Moeder en zonen maken het goed.    

Februari 2011

Heel graag wilden wij van onze Pluk een nestje pups, omdat zij zo'n geweldige hond is. Via de vereniging hebben wij voldaan aan alle benodigde eisen en gezondheidsonderzoeken en ontvingen wij een geschiktheidsverklaring van de FAC. Toen konden we op zoek gaan naar een reu en in samenwerking met de FAC is dit Floris-Fabes van de Hengelsehoek geworden. Het klikte gelijk tussen hen beiden. Floris is net als Pluk een schat van een hond en gooide gelijk  zijn charmes in de strijd. Op 22 januari 2011 is Pluk gedekt door Floris en sindsdien zijn wij in spannende afwachting of Pluk drachtig is. Gezien haar eetlust lijkt dit er wel op. Omstreeks 21 februari kunnen wij bij de dierenarts een echo laten maken. Als deze echo uitwijst dat de dekking is gelukt, verwachten wij eind maart een nest pups!

 

Yes!! Pluk is drachtig en verwacht eind maart haar puppen!

Op 21 februari liet de echo bij de dierenarts zien dat Pluk  "in blijde verwachting is" en  verheugen wij ons op haar eerste nest.

We zijn benieuwd hoe het allemaal zal gaan en hoe zij haar moederrol zal vervullen. Maar voor het zover is mogen we haar nog een paar weken lekker verwennen en dat laat zij zich prima welgevallen!

 

Onze kleinkinderen zijn ook allemaal erg enthousiast over de te verwachten puppen. Dit is een tekening van onze kleinzoon Keean (5 jaar). Hij vindt dat niet alle puppen weg hoeven. Zijn idee was om er gewoon meer riemen bij te kopen!